• Exkurzia Vetropack Nemšová a Old Herold Trenčín

            11. 10. 2024

            Dňa 08. 10. 2024 žiaci Kvinty a 1.A  absolvovali exkurziu v závode Vetropach Nemšová a v závode Old Herold Trenčín.
            Závod Vetropack Nemšová je výrobcom sklených obalov. Žiaci v rámci exkurzie navštívili dispečing, videli sme výrobné linky spracovania skloviny na konkrétny sklený obal, proces chladenia, paletovania, balenia, v exterieri zásoby črepov získaných triedením odpadu.

            Závod Old Herold Trenčín je výrobcom jedinečných liehovín s charakteristickými etiketami: Slivovica, Hruškovica, Borovička a iné. S výrobnou riaditeľkou závodu sme prešli prevádzkami plnenia fliaš, lepením etikiet a balením, nahliadli sme aj do laboratória, videli sme prácu s manipulačným vozíkom v sklade. Žiaci sa dozvedeli o histórii závodu, procese výroby, aj zaujímavosti viažúce sa k spracovaniu borievok.

            Žiacke postrehy:


            Marco Brandis: "Vetropark bol pre mňa zaujímavý z toho dôvodu, že sme videli ako sa reálne spracováva sklo a ako sa recykluje. Prekvapilo, ma že vo výrobe nebolo väčšie horko. Zaujímavé tiež bolo ako stroje nahradili vyše polovicu starých zamestnancov. V Old Herold ma zaujalo to ako dlho liehovar funguje a aký veľký sortiment dokážu vyrábať. Tiež bolo zaujímavé ako sa postupne výroba vylepšovala a menila. Zaujal ma aj ich sklad ktorý bol veľký ako celá budova našej školy a to že je to len mesačná zásoba."

            Michaela Nagyová: Exkurzia bola veľmi zaujimavá, páčila sa mi vo Vetropacku časť o recyklovani skla, teraz viem, ako veľmi je dôlezité sklo je pre ľudí a životné prostredie. V Old Herold som si zapamätala históriu napr. borovičky, ginu na Slovensku, celkovo firmy a pálenia alkoholu. Celý proces balenia bol zaujimavý tým, ako automaticky sa lepili na fľaše etikety, nasadzovali vrchnáky. Veľmi ma zaujalo aj ako automatizované sú obidva podniky, ľudia sú v mnohých prípadoch potrební len na kontrolu robotov a strojov, ale stále sú pozície, napr. pri balení malých jogurtových balení, kde sú ľudia stále potrební. Celkovo, naučili sme sa o tom koľko "vrstiev" má výroba alkoholu a fliaš, nie je to až také ľahké ako sa zdá a stojí za tým veľmi veľa práce, ľudí a histórie."

            Petra Mésárosová: "Pri prehliadke vo Vetropacku som sa naučila zaujímavý proces výroby sklenených fliaš a nové vedomosti. Naučila som sa čo do skla patrí a ako môže vzniknúť v prírode. Bola som prekvapená keď som sa dozvedela ako oddelujú sklo od ostatného odpadu a že keramika sa nehádže do skla. Taktiež som bola prekvapená ako kvôli automatizácii výroby skla, prišli o prácu viac ako polovica zamestnancov. V Old Herolde som sa naučila proces výroby borovičky a ich skladovacie metódy. Naučila som sa čo sú borievky a ako sa získavajú."

            Barbora Kalinaiová: "Na exkurzii som sa dozvedela, že existuje len 8 základných farieb skla. Pri recyklovaní je možné z triedeného odpadu oddeliť kov magnetom, kovové vrchnáčiky špeciálnym prístrojom, ale keramiku žiadnym spôsobom. Jeden malý kúsok keramického taniera vie pokaziť až desiatky fliaš. Taktiež, že fľaše po vyfúknutí zostávajú veľmi horúce až niekoľko hodín. Priestory Vetropacku boli veľké a dobre dostupné autám s nákladmi aj pracovníkom."

            Karin Macháčová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Vetropack Nemšová a Old Herold Trenčín.

        • Prednáška Bc. Emy Uramovej: Mýty o výžive
          • Prednáška Bc. Emy Uramovej: Mýty o výžive

            4. 10. 2024

            To, že naši absolventi sa vo svete nestratia, vieme už dávno! V piatok nás navštívila naša bývalá študentka, dnes už nutričná terapeutka Bc. Ema Uramová, ktorá si pripravila pre našich žiakov pútavú a informačne bohatú prednášku o výžive. V jej podaní sme prebrali nielen rôzne mýty o stravovaní a zdravom životnom štýle, ale aj to, ako rozlíšiť fakty od zavádzajúcich tvrdení, s ktorými sa bohužiaľ často stretávame.

            Študenti sa dozvedeli viac o témach, ako sú výživové doplnky, BIO potraviny, detoxikácia organizmu, pravda o aspartame, vplyv červeného mäsa na zdravie, aj o účinkoch energetických nápojov. Prednáška bola doplnená o zaujímavú diskusiu, kde mali naši žiaci možnosť klásť otázky a diskutovať o témach, ktoré ich najviac zaujímali.

            Ďakujeme Emke za skvelú prednášku a diskusiu plnú užitočných informácií a praktických rád. Veríme, že mnohí z našich študentov odišli s novou motiváciou pre zdravší životný štýl!

            M. Straková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška Bc. Emy Uramovej: Mýty o výžive.

        • Navštívili sme spoločnosť Ecorec a podujatie "Noc vedy."
          • Navštívili sme spoločnosť Ecorec a podujatie "Noc vedy."

            4. 10. 2024

            Posledný septembrový piatok bol pre našich študentov z tried sexta a II.A plný obohacujúcich zážitkov, ktoré priniesli cenné poznatky o ekológii a vede. Dopoludnia sme navštívili spoločnosť Ecorec, ktorá sa špecializuje na ekologické spracovanie odpadu a jeho premeny na palivo. Mali sme možnosť vidieť množstvo odpadu, ktoré táto firma spracováva, čo nás doslova šokovalo – a to bol len zlomok toho, čo sa v našej krajine vyprodukuje. Naši študenti si uvedomili, že recyklácia je len malým krokom vpred, a že skutočný cieľ je znížiť produkciu odpadu. Táto myšlienka zaznela na našej exkurzii niekoľkokrát a dúfame, že ju naši žiaci nielen pochopili, ale aj zohľadnia vo svojom každodennom živote.

            Po návšteve firmy Ecorec sme sa presunuli do Bratislavy, kde nás čakal druhý dôležitý bod programu – Európska noc vedy. Tento najväčší vedecký festival na Slovensku je jedinečným podujatím, ktoré prináša aktuálne novinky zo sveta výskumu a inovácií. Naši študenti mali možnosť zúčastniť sa rôznych vedeckých prezentácií, živých diskusií s odborníkmi, a dokonca si vyskúšať praktické experimenty na vlastnej koži. Medzi najväčšie lákadlá patrili workshopy a technologické atrakcie, ktoré žiakom interaktívne priblížili, aké fascinujúce môžu byť prírodné vedy a technológie.

            Celý deň bol pre našich žiakov nielen vzdelávací, ale aj inšpiratívny. Spoznali, ako dôležitá je ochrana životného prostredia, a mali možnosť vidieť na vlastné oči, ako môže veda a technológia prispieť k lepšej budúcnosti. Veríme, že zážitky z dnešného dňa budú pre nich motiváciou, aby sa aktívne zapojili do ochrany našej planéty a pokračovali v záujme o vedu a inovácie.

            Lúčime sa heslom: “ZREDUKUJME MNOŽSTVO ODPADU!”

            M. Straková a Z. Hlavatá

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Navštívili sme spoločnosť Ecorec a podujatie "Noc vedy.".

        • Športové stretnutie Gymnázia Tišnov a Gymnázia Sereď
          • Športové stretnutie Gymnázia Tišnov a Gymnázia Sereď

            3. 10. 2024

            Dňa 3. októbra 2024 sa na pôde Gymnázia Vojtecha Mihálika Sereď uskutočnilo športové stretnutie medzi Gymnáziom TišnovGymnáziom Sereď. Tento deň bol plný športových zážitkov a priateľskej súťaživosti, kde sa stretli žiaci vyššieho gymnázia oboch škôl.

            Športové stretnutie začalo napínavým futsalovým zápasom. Oba tímy predviedli vynikajúce výkony a ukázali svoje futbalové zručnosti. Po vyrovnanom súboji sa nakoniec podarilo tímu Gymnázia Tišnov zvíťaziť s výsledkom 6:3. Hráči oboch tímov si zaslúžia veľkú pochvalu za ich nasadenie a fair play.

            Po futsalovom zápase nasledoval volejbalový turnaj zmiešaných družstiev chlapcov a dievčat. Tento turnaj bol skvelou príležitosťou na spoluprácu a tímovú hru. Zápasy boli plné napätia a emócií, pričom každý set bol vyrovnaný. Nakoniec sa víťazom turnaja stalo opäť družstvo Gymnázia Tišnov, no oba tímy preukázali skvelú súhru a bojovnosť.

            Športové stretnutie medzi Gymnáziom Tišnov a Gymnáziom Sereď bolo nielen o súťažení, ale aj o budovaní priateľstiev a vzájomnom rešpekte. Oba tímy ukázali, že šport dokáže spájať ľudí a vytvárať nezabudnuteľné zážitky.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným za podporu a spoluprácu, za finančnú podporu podujatia ďakujeme Rodičovskému združeniu pri Gymnáziu Vojtecha Mihálika Sereď a tešíme sa na ďalšie podobné podujatia.

             

            Karin Macháčová, koordinátor partnerstva s Gymnáziom Tišnov

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Športové stretnutie s partnermi z Gymnázia Tišnov.

          • OZNAM O VOĽBÁCH ČLENOV DO RADY ŠKOLY 2024

            28. 9. 2024

            Vážení rodičia,

            riaditeľka školy Gymnázia Vojtecha Mihálika Sereď (ďalej iba GVMS) vyhlasuje voľby zástupcov rodičov do Rady školy pri GVMS, ktoré sa uskutočnia dňa 30.septembra 2024 po plenárnom rodičovskom združení vo vestibule školy. Kandidátna listina rodičov ako aj ďalšie informácie o voľbách nájdete na stránke školy (záložka Štúdium – Rada školy).

            Týmto vás, milí rodičia, žiadam o maximálnu účasť, aby sa zabezpečila úspešnosť volieb.

            S pozdravom

             

            Mgr. Ľubica Štefáková

                Riaditeľka školy

        • Venček 2024
          • Venček 2024

            9. 7. 2024

            Dňa 7.6.2024 sme sa po celom roku učenia sa tancovať rôzne spoločenské tance, dočkali Venčeku. Študenti kvinty a I.A v tento večer odprezentovali svoje tanečné  schopnosti rodičom, učiteľom a blízkym.

            Celé sme to otvorili spoločnou choreografiou, po ktorej nasledovali ukážky štandardných a latinskoamerických tancov. Taktiež sme si vymenili venčeky a náramky a študenti s najväčším počtom postúpili do finále, kde súťažili o kráľa a kráľovnú Venčeka. Víťazov nakoniec určila porota zložená z našich učiteľov. Potom už nasledovala len večera a párty, na ktorú sme sa všetci najviac tešili. Bolo to náročné, ale stálo to za to a veľmi sme si to spolu užili. No myslím, že sa môžeme zhodnúť, že najlepší pocit bol, keď sme videli tie hrdé tváre našich rodičov.

            Na záver by sme sa chceli poďakovať všetkým zúčastneným za príjemnú atmosféru a hlavne pánovi Ilečkovi za celý rok strávený s nami pripravovaním sa na túto slávnosť.

             

            Viktória Šmidáková, Linda Bartošová, Kvinta

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Venček 2024.

        • Biologická exkurzia - Viedeň
          • Biologická exkurzia - Viedeň

            27. 6. 2024

            Krásny deň vo Viedni sme si užili spolu s triedami septima a 3.A. V horúci júnový deň, 19.6.2024, sme v rámci biologickej exkurzie navštívili Prírodovedné múzeum a Dom mora.

            Mali sme možnosť dotknúť sa živej i neživej prírody. V Prírodovednom múzeu sme obdivovali aj najstaršiu zbierku meteoritov na svete, Willendorfskú Venušu starú 25 000 rokov, kostry dinosaurov a iných pravekých zvierat, bohato zastúpené botanické i zoologické expozície.

            Vedeli ste, že počiatky zbierky prírodnín v tomto Múzeu siahajú až do roku 1750? Vtedy cisár František I. Štefan Lotrinský, manžel Márie Terézie, založil zbierku expozícií tým, že kúpil od florentského obchodníka približne 30 000 rôznych mušlí, koralov, vzácnych minerálov a drahých kameňov. Zbierka sa ďalej rozrastala a v súčasnosti tu môžeme obdivovať expozície rozdelené do rôznych oddelení.

            Druhú časť dňa sme venovali návšteve Domu mora. Videli sme v ňom úžasný podmorský svet. Žraloky, raje, ryby najrôznejších tvarov a farieb. Na 11 poschodiach Domu mora sme obdivovali korytnačky, jaštery, vtáky, opice, hmyz, flóru a faunu rôznych kontinentov. Na strešnej terase budovy sa nám naskytol nádherný výhľad na Viedeň.

            Z Viedne sme odchádzali vyčerpaní z dlhej cesty naprieč dejinami Zeme, vývojom človeka, návštevou takmer všetkých kontinentov a podmorského sveta. Nasali sme atmosféru historického a rušného veľkomesta.

                 Bol to jednoducho úžasný deň.

             

             

                                                                         Zuzana Hlavatá a Mariana Straková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Biologická exkurzia - Viedeň.

        • Keď účelové splní účel
          • Keď účelové splní účel

            27. 6. 2024

            Dňa 26. 06. 2024 sa triedy 3.A, septimy a 2.A nášho gymnázia zúčastnili účelového cvičenia na Kolene. Hoci ráno to vyzeralo všelijako, napokon sa počasie umúdrilo a nás čakal nádherný slnečný deň. Na začiatku sme sa vydali k Váhu, kde sme sa učili pracovať s mapou, pracovať s mierkou, buzolou, pokračovali sme smerom ku Kempingu a odtiaľ na spomínané Koleno, kde nám príslušníci našich ozbrojených síl prichystali super program – množstvo stanovíšť so zaujímavými aktivitami ako napr. rozoberanie a zloženie zbraní, informácie o nich, svoju činnosť nám predviedla chemická jednotka, vyskúšali sme si streľbu z airsoftových zbraní. Zábavné boli preteky na člnoch, v ťahaní vojenského jeepu lanom alebo časť, kde si p. učiteľ na seba navliekol vyše 40kg vážiaci protigranátny „oblek“ pričom vyzeral ako náš kozmonaut Ivan Bella... 😊 Celá akcia bola ukončená chutným gulášom, za čo sa našim vojakom zo Serede aj touto cestou chceme ešte raz veľmi pekne poďakovať! Naozaj to bola skvele zorganizovaná akcia, ktorú sme si veľmi užili.

                                                                                                                                    Mgr. Martin Cesnek

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Keď účelové splní účel.

          • Žiaci GVMS ocenení okresom Galanta

            20. 6. 2024

            Dňa 14.6.2024 bolo na Mestskom úrade v Galante ocenených  11 žiakov nášho gymnázia, ktorí sa umiestnili ako úspešní riešitelia predmetovej olympiády za okres Galanta v roku 2024, menovite:

            • sekunda - Miroslav Javor (OAJ 1A), Daniel Murčo (Bio D-TP a MAT Z7),  Júlia Valachová (ONJ 1A), Nela Renáčová (ONJ 1A)
            • tercia - Nina Scherhauferová (CHO a ONJ 1B)
            • kvarta - Oskar Slahučka (BiO C-TP),  Vincent Ištok (BiO C-TP a CHO), Filip Görög (FYZ)
            • kvinta - Marcel Matušica (ONJ 2A)
            • sexta - Aleš Gabriel  (ONJ 2A)
            • IV.A - Šimon Urbánek (ONJ 2B)

            Všetkým oceneným žiakom blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy.

            Mgr. Z. Šupová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Žiaci GVMS ocenení okresom Galanta.

          • Naši chemici opäť zabodovali!

            4. 6. 2024

            Marek Šimulčík a Marcel Matušica – študenti kvinty-  sa 16. mája 2024 zúčastnili krajského kola Chemickej olympiády ( kategória C ). V konkurencii 22 účastníkov sa ozaj nestratili. Obaja sa stali úspešnými riešiteľmi.

            Marek Šimulčík obsadil krásne druhé miesto.

            Obom študentom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

             

                                                                                                          RNDr. Kvetoslava Herzogová

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Naši chemici opäť zabodovali!.

        • Exkurzia do Marcheggu a NP Donauauen.
          • Exkurzia do Marcheggu a NP Donauauen.

            3. 6. 2024

            Výnimočný pohľad na najväčšiu kolóniu bocianov bielych v strednej Európe sa naskytol žiakom kvinty a I.A. triedy nášho Gymnázia.

            Marchegg leží na rakúskom brehu rieky Moravy. Začína tu územie prírodnej rezervácie Moravské luhy. Okrem kolónie bocianov tu hniezdia aj volavky a orliak morský.

            Jar je ideálnym obdobím na pozorovanie bocianov, privádzajú na svet mláďatá, ktoré sme aj mohli vidieť. Prvé bociany prilietajú do Marcheggu už v marci. Každoročne sa vracajú do svojich pôvodných hniezd, tie časom narastajú a niektoré dosahujú hmotnosť až jednu tonu.  Hniezda si stavajú aj na komínoch kaštieľa a v zámockom parku. Mláďatá sa liahnu v máji, v priebehu leta rastú a učia sa lietať. Koncom augusta začínajú odlietať do južnej Afriky.

            V zámku sme si mohli vypočuť zaujímavý výklad, započúvať sa do typických zvukov lužného lesa,  byť súčasťou divadla o vzniku lužného lesa a naštudovať veľkú leteckú mapu povodia Dunaja.

            Na zámockom ostrove NP Donau-Auen sme videli aj korytnačky močiarne, užovky a pod vodou sme pozorovali viacero druhov rýb, zaujala nás najmä impozantná vyza a šťuka. Nevšedný bol aj pohľad na rozkladajúceho sa bobra, kde sa dala v priamom prenose sledovať činnosť reducentov.

            V súčasnej „virtuálnej dobe“ je u mnohých žiakov kontakt s prírodou skôr výnimočný. Veríme, že pozorovanie živočíchov a rastlín v ich prirodzenom prostredí pomáha pri formovaní pozitívneho vzťahu k prírode.

            M. Straková a Z. Hlavatá

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Marchegg a Donauauen.

          • Biologická olympiáda – kategória D

            26. 5. 2024

            Biologická olympiáda kategórie D je určená pre žiakov 5. a 6. ročníka ZŠ, resp. pre triedy príma a sekunda na osemročnom gymnáziu. Prebieha v dvoch kolách. Prvým je školské kolo, do ktorého sa v tomto školskom roku zapojil hojný počet súťažiacich,  9 žiakov prímy a 12 žiakov sekundy. V školskom kole sa na 1. mieste umiestnil žiak Daniel Murčo, na 2. mieste Olívia Práznovská, obidvaja žiaci sekundy. Všetkým zapojeným žiakom ďakujem za aktivitu.

            Najlepší olympionici školského kola boli pozvaní do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo dňa 25.4.2024 v Galante. Aj v tomto ďalšom boji boli úspešnými riešiteľmi.

            Daniel Murčo obsadil výborné 3. miesto a Olívia Práznovská veľmi pekné 6. miesto. Srdečne blahoželám. Súčasne ďakujem za reprezentáciu školy a prajem mnoho ďalších úspechov v štúdiu.

                     

                                                                                                 PaedDr. Zuzana Hlavatá

             

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Biologická olympiáda, kategória D.

        • Matematický klokan - výsledky
          • Matematický klokan - výsledky

            21. 5. 2024

            V celoslovenskej súťaži Matematický klokan, ktorá sa konala 23. marca 2024, súťažilo 64 žiakov našej školy a medzi úspešných riešiteľov patria:

             

            kategória Školák 6 (súťažilo celkovo 3928 žiakov)

            Ondrej Tóth, Prima, 95,91 percentil

            Adam Ďuriš, Prima, 81,8 percentil

             

            kategória Benjamín 7 (súťažilo celkovo 3364 žiakov)

            Samuel Preták, Sekunda, 79,8 percentil

            Michal Ďuriš, Sekunda, 84,9 percentil

            Simona Široká, Sekunda, 86,9 percentil

            Júlia Valachová, Sekunda, 88,5 percentil

             

            kategória Benjamín 7 (súťažilo celkovo 2930 žiakov)

            Nina Scherhauferová, Tercia, 83,9 percentil

            Lucia Tóthová, Tercia, 88,7 percentil

             

            kategória Kadet G12 (súťažilo celkovo 1736 žiakov)

            Jakub Dobiš, 1.A, 81,2 percentil

            Adam Čambál, 2.A, 84,2 percentil

            Nicolas Švec, 2.A, 90,76 percentil

            Leo Hrabovský. 2.A, 92,88 percentil

            Ema Borkovičová, 88,0 percentil

            Lucas Stanko, Sexta, 98,28 percentil

             

            kategória Junior G34 (súťažilo celkovo 895 žiakov)

            Matej Kráľovič, Oktáva, 86,0 percentil

            Filip Stranovský, Oktáva, 87,1 percentil

            Peter Michal, Oktáva, 98,55 percentil

             

             

            Všetkým súťažiacim ďakume za zapojenie sa do súťaže a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

            Karin Macháčová, organizátor súťaže na škole

             

        • Workshop Programovanie robota Ozobota
          • Workshop Programovanie robota Ozobota

            20. 5. 2024

            Čo je robot? Odkiaľ toto slovo pochádza? V akých situáciach človek využíva robota?

            Aj na tieto otázky sme hľadali odpovede dňa 20. 05. 2024, na interaktívnom workshope venovanom robotom ozobotom.
            Workshop sme realizovali v spolupráci s občianskym združením AjTyvIT, https://ajtyvit.sk/podujatia/ a zúčastnili sa ho dievčatá tried Prima a Sekunda. Lektorom workshopu bol Samuel Zboja.

            Dievčatá si počas workshopu vyskúšali programovať robota pomocou kreslenia farebných kódov (modrá, zelená, červená) priamo na čiernu trať, ktorú dokáže pomocou senzorov sledovať. Stačí použiť fixky.

            Celý workshop sa niesol v atmosfére zábavného objavovania, vzájomnej pomoci a podpory, spolupráci a tvorivosti. 

            Ďakujeme združeniu AjTyvIT za príležitosť realizovať tento zážitkový workshop a všetkým zúčastneným dievčatám za aktívnu prácu počas celého workshopu.

            Karin Macháčová, koordinátor informatizácie
             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop Programovanie robota Ozobota .

        • Python Cup 2024
          • Python Cup 2024

            12. 5. 2024

            Aj v tomto školskom roku 2023/2024 sme sa zapojili do celoslovenskej programátorskej súťaže Python Cup.
            V školskom roku 2023/24 súťaž Python Cup prebieha v dvoch kolách. Prvé, školské kolo, prebehlo dňa 24. 04. 2024 online  formou. Žiaci riešili 3 úlohy, ktoré po vyriešení odovzdali do systému. Do druhého, celoslovenského kola postúpili tí žiaci školy, ktorí splnili podmienky súťaže. V celoštátnom kole riešenia postupujúcich žiakov oboduje odborná porota, ktorá vytvorí spoločný rebríček súťažiacich z celého Slovenska. Výsledky tohto kola budú zverejnené dňa 19. mája 2024.
            Do súťaže sa prihlásili a súťažné úlohy riešili:

            Max Gerhát, Sexta, postúpil do celoslovenského kola

            Adriana Skutilová, Oktáva

            Filip Stranovký, Oktáva, postúpil do celoslovenského kola, úspešný riešiteľ, 90 percentil

            Všetkým zúčastneným ďakujem za reprezentáciu školy, Filipovi blahoželám k dosiahnutému výsledku a do budúcna im prajem veľa programátorských úspechov.

            Karin Macháčová, koordinátor informatizácie

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album PythonCup.