• MO v basketbale
          • MO v basketbale

            29. 2. 2024

            Vo štvrtok 29. 2. 2024 sa v športovej hale Sokolovňa v Seredi uskutočnil turnaj v basketbale študentov SŠ okresu Galanta. Zúčastnili sa ho iba tri školy OA Sereď , Gymnázium s VJM Galanta a GVMS. Víťazom sa stala OA Sereď. Naši chlapci síce skončili po prehre s oboma družstvami na 3. mieste, ale boli vyrovnaným súperom obom zúčastneným školám. Všetky družstvá si odniesli zo súťaže diplomy a poháre. Basketbalovému družstvu našej školy v zložení Ján Mizerík, Jozef Matej Harčár, Šimon Pekarík, Sebastian Štefanek, Adam Nešťák, Michal Mikuš a David Békéši, blahoželáme k dobrému výkonu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Ďakujeme aj rodičom našich žiakov p. Pekaríkovi a p. Štefanekovej za pomoc a podporu. 

            Marta Godályová 

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MO v basketbale .

        • Maturanti na ceste poznania
          • Maturanti na ceste poznania

            26. 2. 2024

            Poslednú exkurziu svojho štúdia na našom gymnáziu absolvovali naši maturanti v Bratislave. Prežili nezabudnuteľný deň plný vzdelávania, kultúry a politickej interakcie v hlavnom meste. Táto zážitková cesta ponúkla študentom možnosť preskúmať historické a politické zaujímavosti mesta, ako aj umenie v modernej galérii.

            Ako prvé sa maturanti vydali na prehliadku Starého Mesta, kde sa ponorili do bohatej histórie a architektúry Bratislavy. Nasledovala návšteva Národnej rady Slovenskej republiky, kde mali študenti možnosť byť súčasťou zasadnutia NR SR pri podávaní návrhu zákona. Táto skúsenosť im umožnila nahliadnuť do fungovania parlamentu a pochopiť proces tvorby zákonov. Okrem toho mali vzácnu príležitosť diskutovať s poslancom NR SR, RNDr. Ing. Mariánom Viskupičom, ktorý ochotne odpovedal na ich otázky a zdieľal svoje skúsenosti z politického života.

            Po intenzívnej politicko-vzdelávacej skúsenosti prešli maturanti do ďalšieho bodu svojej exkurzie - galérie Danubiana v Čunove. Tento moderný umelecký komplex ponúka zážitok z inšpiratívnych diel nielen súčasného umenia. Naši študenti tak mali príležitosť obdivovať rôzne umelecké artefakty od miestnych aj medzinárodných umelcov, čo rozšírilo ich obzory a podnietilo kreatívnu myseľ.

            Celková exkurzia bola úspechom nielen z hľadiska vzdelávania, ale aj z hľadiska zážitkov. Maturanti opustili Bratislavu s novými poznatkami, skúsenosťami a spomienkami, ktoré budú s nimi žiť po celý život. Tento deň ukázal, ako cestovanie a vzdelávanie môžu ísť ruka v ruke a prinášať obohacujúce zážitky pre mladých ľudí.

             

            Mgr. Ľubica Štefáková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Maturanti na ceste poznania.

        • Nezabudnuteľná noc plná tanca a zábavy: Gymnaziálny ples 2024
          • Nezabudnuteľná noc plná tanca a zábavy: Gymnaziálny ples 2024

            26. 2. 2024

            V piatok večer, 10. februára, sa v Dome kultúry v Seredi uskutočnilo spoločenské podujatie roka s náležitým leskom a patričnou úrovňou - Gymnaziálny ples. Pod heslom "Tancujeme do rána" sa stretli terajší študenti, bývalí absolventi, rodičia i priatelia školy, aby oslávili študentskú komunitu, priateľstvo a radostnú atmosféru.

            Na začiatku nás ohúril bohatý program, pozostávajúci z vystúpenia talentovaných tanečníkov tanečnej školy Nexum, ktorí rozžiarili parket svojimi ohromujúcimi choreografiami. Hudobná kulisa večera nezaostávala. Lokálni hudobníci a speváčka zo základnej umeleckej školy predviedli svoj talent na pódiu, čím dodali plesu nezameniteľnú atmosféru. Čerešničkou na torte bola elegantná a pôsobivá show akrobatky na zrkadlovej guli.

            Okrem toho, čo by bol študentský ples bez tradičnej tomboly? Účastníci mali možnosť vyhrať rôzne atraktívne ceny, vrátane televízora, lyží, lístkov na koncerty, a mnoho ďalšieho. Vzrušujúca atmosféra a napätie, ktoré tombola prinášala, a vrenie v krásne vyzdobenej sále dali ľuďom ďalší dôvod na túžbu po víťazstve. Chceli by sme vyjadriť úprimnú vďaku všetkým našim skvelým sponzorom, ktorí náš ples  ešte viac obohatili svojimi štedrými darovanými cenami do tomboly. Ich podpora nám umožnila ponúknuť našim účastníkom skvelé ceny a ešte viac zvýšiť vzrušenie a radosť z večera. Ďakujeme hlavne firme  Amazon Fulfillment Slovakia s.r.o., športovému obchodu N-sport Terchová, Hubert J.E., s.r.o., OVB Valentovičovci, Pizzeria A.B. Sereď, DK Sereď, BM Kávoviny Sereď, Kaderníctvá Bobo Lašu Galanta a Ľubka Dolná Streda, Reštaurácia Gazdovský dvor Vinohrady nad Váhom, Tanečnej škole Nexum, Fitness centrum  Relax Sereď, ale tiež všetkým ostatným za ich podporu a angažovanosť voči našej študentskej komunite.

            Pravdepodobne najväčším klenotom nášho plesu bola jeho výborná atmosféra. V miestnosti sa šírila energia a radosť, ktorá neopustila ani jedného účastníka. Všetci sa usmievali, tancovali, spievali a oslňovali nielen svojich plesových partnerov.

            Napriek tomu, že ples skončil, spomienky na tento nezabudnuteľný večer budú žiť v srdciach všetkých zúčastnených. Náš ples nebol len obyčajným spoločenským podujatím, bol to prekvapujúci zážitok plný radosti, hudby a tanca, ktorý spojil rôzne generácie ľudí a posilnil ich puto v našej gymnaziálnej i mestskej komunite.

            Mgr. Ľubica Štefáková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Nezabudnuteľná noc plná tanca a zábavy: Gymnaziálny ples 2024.

          • Pozdrav z Celle

            11. 2. 2024

            Vážený pedagogický zbor, milí spolužiaci! 

            Všetkých srdečne pozdravujeme z nemeckého mesta Celle, kde sa zúčastňujeme vďaka Erazmus+ na dlhodobej mobilite. Zároveň prikladáme pohľadnicu zloženú z najkrajších momentov, ktoré sme za uplynulých 5 týždňov zažili.

            Nela, Karin, Ema a Soňa

        • Deň bezpečného internetu 2024
          • Deň bezpečného internetu 2024

            4. 2. 2024

            1. Čo je Deň bezpečného internetu?

            – Ide o najvýznamnejšiu a celosvetovú aktivitu siete centier bezpečného internetu Insafe, ktorá sa týka zvyšovania povedomia o online svete a jeho rizikách i príležitostiach. Zameriava sa predovšetkým na bezpečnosť digitálneho prostredia.

            – Vyzýva nás k zapojeniu sa, k spoločným aktivitám s cieľom urobiť internet bezpečnejším a lepším miestom pre všetkých, a najmä pre deti a mladých ľudí.

            – Organizuje sa už od roku 2004 a v súčasnosti sa oslavuje v približne 180 krajinách a územiach po celom svete.– Každý rok sa na tento deň milióny ľudí zjednotia, aby podnietili pozitívne zmeny v online svete, zvýšili povedomie o problémoch online bezpečnosti a zúčastnili sa podujatí a aktivít po celom svete.

            2. Kedy sa tento Deň bezpečného internetu koná?

            – Každoročne tento deň oslavujeme v mesiaci február, tento rok konkrétne v utorok 6.2.2024. 

            3. Aké je motto a čo to znamená?

            – Mottom tohtoročných osláv je “Šírme digitálne dobro”.– Má každého povzbudiť, aby sa pripojil k celosvetovej iniciatíve, aby sa akýmkoľvek spôsobom zapojil, a využil tak silu a potenciál internetu zbližovať ľudí pre dobrú myšlienku a šíriť digitálne dobro.

            4. Čo je cieľom Dňa bezpečného internetu?

            • Cieľom Dňa bezpečného internetu je vytvoriť bezpečnejší a lepší internet, kde každý môže používať technológie zodpovedne, s rešpektom, kriticky a kreatívne. Cieľom kampane je osloviť deti a mladých ľudí, rodičov, učiteľov, vychovávateľov, sociálnych pracovníkov, aby povzbudili všetkých, aby zohrali svoju úlohu pri vytváraní lepšieho internetu. Oslavy pozitívnej sily internetu povzbudzujú každého, aby sa pripojil k hnutiu, zúčastnil sa a čo najlepšie využil potenciál internetu na zbližovanie ľudí a šírenie dobra.

            viac o kampani Deň bezpečného internetu https://www.saferinternetday.org/

            Projekt Bezpečný internet https://bezpecnyinter.net/

             

            Podporné materiály:

            Leták Abeceda bezpečnostného povedomia

            Sociálne siete, ktoré používajú mladí

            Ako eliminovať falošné správy

            Karin Macháčová, koordinátor informatizácie