• Október - Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti
          • Október - Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti

            25. 10. 2022

            Narastajúci počet kybernetických útokov na Slovensku i v zahraničí a čoraz väčšia vynaliezavosť útočníkov poukazujú na potrebu ochrany ľudí v online priestore. Aj preto sa október stal Európskym mesiacom kybernetickej bezpečnosti. 
            Najnovší prieskum Eurobarometra pritom ukázal, že len 
            17 % Slovákov sa cíti byť veľmi dobre informovaných o rizikách kybernetického útoku.
            Je preto dôležité osvojiť si aspoň základné povedomie a rozvíjať správne návyky, vďaka ktorým bude hrozieb vo virtuálnom svete ubúdať.
            Tento rok sa pozornosť zameriava najmä na ochranu obyvateľov EÚ pred phishingom and ransomvérom.


            Phishing je druh kybernetického útoku, v ktorom útočník svojou dôveryhodnosťou presvedčí obeť, aby mu poskytla osobné, finančné alebo iné informácie.

            Ransomvér je najničivejší druh kybernetického útoku. Ide o typ škodlivého programu ktorý umožňuje útočníkovi prevziať kontrolu nad počítačom, tabletom či smartfónom a požadovať peniaze za ich vrátenie.

            Preto aj v tomto školskom roku nielen v rámci hodín informatiky vytvárame priestor na diskusie a zvyšovanie p ovedomia našich žiakov k tejto téme a to formou online prednášky, vytváraním plagátov či kvízom.
            V online prednáške s názvom Informačná bezpečnosť (https://www.youtube.com/watch?v=E1-OtnTT-Ys) softvérová inžinierka z firmy ESET, Michaela Gažová, predstaví reálne hrozby a útoky v súčasnom internetovom priestore, poukáže na možné formy ochrany pred týmito útokmi a základné zásady bezpečnosti.

             

            Karin Macháčová, koordinátor informatizácie

        • Valencia 2022
          • Valencia 2022

            12. 10. 2022

            Kto  by nechcel navštíviť slnečné Španielsko, vidieť legendárnu koridu či unikátne oceánografické múzeum najväčšie na svete?

            V polovici septembra si túto cestu a zážitky splnilo 5  študentov a 3 pedagógovia našej školy v rámci školského výmenného partnerstva pod názvom Prvá pomoc a zdravý životný štýl (v skratke FAHL ) spolufinancovaného programom Erasmus+ . Projekt je určený žiakom osemročného gymnázia vo veku 11 - 14 rokov. V spolupráci s troma ďalšími partnerskými školami zo  Severného Macedónska, Portugalska a Španielska sme sa stretli v historickej Valencii.  Počas jedného týždňa sme sa spoločne zúčastnili na tvorivých aktivitách k téme záchrany života a zdravého životného štýlu, spoznávali kultúru i tradičné španielske jedlá, no najmä prostredníctvom anglického jazyka budovali priateľstvá a porovnávali pedagogické skúsenosti.

            Študenti kvarty spoznali španielske zvyky priamo v hosťovských rodinách, ktoré im takisto pripravili bohatý individuálny program. Hosťujúca škola Colegio Nuestra Senora Del Socorro a jej projektoví koordinátori Raul a José pripravili pre nás vskutku skvelý program. V prvých dňoch spolupracovali žiaci partnerských škôl na osvojení si niekoľkých manévrov pri podávaní prvej pomoci. Počas ďalších dní mobility sme absolvovali prehliadku pamätihodností  historického centra Valencie sprevádzanú fotografickou súťažou pre žiakov a vychutnali si návštevu oceanária s úžasnými expozíciami podmorského života. Posledný deň nášho pobytu obohatil výlet do prímorského mesta Peniscola a prehliadka tamojšieho hradu, kde sa natáčali časti seriálu Hra o tróny. Okrem pamiatok nás však fascinoval aj výhľad na španielske pobrežie a more.

            Sedem dní vo Valencii  v spoločnosti  srdečných a priateľských ľudí i kolegov nás určite nabilo zážitkami a energiou do ďalších študijných a pracovných dní. Je to zároveň inšpirácia k participácii na ďalších projektoch tohto druhu.

            Najbližšia mobilita našich žiakov a učiteľov čaká v novembri v Portugalsku.

                                                                                                                        Mgr. Bohdana Renáčová

                                                                                                                       Mgr. Alžbeta Tabačková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Valencia 2022.

        • Naši študenti  na celoslovenskom kole Olympiády mladých vedcov.
          • Naši študenti na celoslovenskom kole Olympiády mladých vedcov.

            19. 9. 2022

            V dňoch 8. až 11. septembra sa v Bratislave na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK konalo 2. výberové sústredenie Olympiády mladých vedcov (IJSO).

            Súťaži predchádzali už 2 celoštátne kolá. Prvého kola sa zúčastnilo 245 žiakov (máj), do 2. kola postúpilo 24 žiakov (jún) a do septembrového „finále“ 12 najúspešnejších žiakov.

            Našim žiakom Alešovi Gabrielovi a Lukasovi Stankovi sa úspešne podarilo prebojovať až do finále, v ktorom obhájili status úspešného riešiteľa

            Súťažiaci museli preukázať komplexné znalosti z oblasti prírodných vied, lebo riešili úlohy z biológie, chémie aj fyziky, teoretické testy aj laboratórne úlohy. Prvých 6 žiakov bude reprezentovať Slovensko na Medzinárodnom kole, ktoré sa bude tento rok konať v Bogote (Kolumbia).

            Alešovi a Lukasovi tento raz chýbala štipka povestného „šťastia“, lebo skončili tesne pred bránami postupu do reprezentačného tímu. U Aleša to bola „štipka“ predstavujúca 0,8%! Napriek tomu ich umiestnenie v celoštátnom kole je príkladom krásnej reprezentácie našej školy. Navyše Aleš obsadil v riešení úloh z chémie 1. miesto.

            Výsledky 2. celoštátneho výberového sústredenia: (12 žiakov)

            Aleš Gabriel – 7. miesto

            Lukas Stanko –  8. miesto

            K dosiahnutým výsledkom Alešovi a Lukasovi srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov pri ďalšej reprezentácii školy.

            M. Straková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Naši študenti na celoslovenskom kole Olympiády mladých vedcov..

          • Vzdelávali sme sa aj koncom leta

            31. 8. 2022

            V auguste 2022 prebehol na našej škole posledný workshop pre učiteľov v rámci projektu Buď sám sebe koučom – zmeň perspektívu na to, čo robíš každý deň. Projekt realizovalo občianske združenie EduCoach za podpory Nadácie Orange v rámci grantového programu Zdravá duša školy.

            Šestnásť našich pedagógov sa vzdelávalo v oblasti zvládania stresu, nenásilnej komunikácie a koučovacieho prístupu. Odniesli si vedomosti, inšpirácie a techniky, ktoré sú motivovaní použiť v praxi. Cieľom projektu bolo priniesť pedagógom uvedomenie, že vďaka zmene uhlu pohľadu na dennodenné ťažšie situácie, môžu zažívať viac pohody, ktorú následne vedia preniesť do vzťahov s kolegami, so študentmi a rodičmi a tak podporiť aj individuálny rast študentov. Naučili sa, ako byť odolnejší voči stresu, ako efektívne komunikovať a tak sa vyhnúť konfliktným situáciám. Zároveň si vyskúšali, ako využiť koučovací prístup v roli pedagóga, ktorý im vďaka správne kladeným otázkam a partnerskej diskusii môže pomôcť zefektívniť vyučovací proces, objaviť motiváciu a potreby žiakov a vytvoriť im bezpečný priestor a podmienky na objavovanie nového a skúšanie naučeného.

            Naša škola bude spolupracovať s OZ EduCoach aj v školskom roku 2022/2023 a ponúkne našim študentom tretích a štvrtých ročníkov zapojiť sa do individuálnych koučovacích rozhovorov s profesionálnymi koučmi.

            Koučing je nástroj osobnostného rozvoja, vďaka ktorému si koučovaný nájde vlastné odpovede na svoje dilemy, získa vnútornú motiváciu konať, prevezme zodpovednosť na svoje rozhodnutia a začne kriticky uvažovať. Je to partnerská debata, v ktorej je kouč nestranný pozorovateľ, ktorý nesúdi, nehodnotí a nedáva rady. Kouč je ako sprievodca, ktorý pomáha koučovanému pozrieť sa na situácie z odstupom a verí mu, že len on je najlepším expertom na svoj vlastný život.

             

            Viac informácií o projekte sa dozviete tu:

            https://www.educoach.sk/vdaka-zdravej-duse-skoly-nadacie-orange-sme-vzdelavali-ucitelov-v-piestanoch-a-seredi/

              Mgr. Ľubica Štefáková

            Mgr. Svatava Havadejová
            Project manager & coach & soft skills trainer

             

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vzdelávali sme sa aj koncom leta.

          • Podpora mladých vedcov na gymnáziu

            25. 8. 2022

            Naše gymnázium je  modernou školou s tradíciou. Opäť  sa môžeme stať o krôčik modernejšou školou vďaka nadácii, ktorej osud našich škôl nie je ľahostajný. Ide o Nadáciu Volkswagen Slovakia, ktorá pomáha vytvárať lepšie podmienky pre výchovu a vzdelávanie mladých ľudí už 14 rokov. Vďaka zamestnaneckému grantu sme zakúpili nové učebné pomôcky v hodnote 2 400 €: 3D tlačiareň,  trinokulárny mikroskop, dva menšie žiacke mikroskopy a digitálny fotoaparát slúžiaci na prenos obrazu z mikroskopu do PC. Naši absolventi sa často stali programátormi, lekármi, učiteľmi a vedcami, ktorí si doteraz mohli prvýkrát vyskúšať prácu so spomínanými technológiami až na vysokej škole. Od tohto školského roka sa naša výučba na hodinách informatiky, biológie, chémie či matematike zefektívni a stane sa určite zaujímavejšia, príťažlivejšia a hlavne praktickejšia. Týmto spôsobom chceme zatraktívniť štúdium prírodovedných predmetov. Na našom projekte participuje zamestnanec VW Slovakia, vďaka ktorému sme sa ku grantu dostali a ktorý nám pri rozbiehaní našej novej techniky bude vo svojom voľnom čase nápomocný.  Touto cestou chceme vyjadriť veľkú vďaku nášmu garantovi, ako aj všetkým zamestnancom VW Slovakia a Nadácii Volkswagen Slovakia za ich angažovanosť a neúnavnú prácu pri podpore vzdelávacích projektov.

            Mgr. Katarína Valábková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Podpora mladých vedcov na gymnáziu .

          • Oznam

            1. 7. 2022

            Počas letných prázdnin sú úradné hodiny každú pracovnú stredu v čase medzi 11:00 - 12:00.

        • V PRIESTORe po anglicky
          • V PRIESTORe po anglicky

            23. 6. 2022

            Žiaci septimy a 3.a mali dňa 22.6.2022 možnosť zistiť, ako sa efektívne pripraviť na prijímací pohovor a ktorá profesionálna oblasť ich najviac priťahuje. Tento obohacujúci workshop o krokoch potrebných na úspešný vstup mladých ľudí na trh práce sa uskutočnil v OZ Priestor, viedla ho ukrajinská študentka Viktorija v anglickom jazyku s Miroslavou Dudášovou Sabovou, ktorým vďačíme za podnetné nápady, príjemné chvíle, útulné prostredie i za chutné občerstvenie.

             Zuzana Šupová

                                                                                                                      

            Do fotogalérie bol pridaný nový album V PRIESTORe po anglicky.

        • V súťaži PALMA junior máme cenné umiestnenia
          • V súťaži PALMA junior máme cenné umiestnenia

            22. 6. 2022

            Aj v tomto školskom roku 2021/2022 sa nadšenci pre programovanie zapojili do celoslovenskej súťaže PALMA junior.

            PALMA junior je súťaž v programovaní v jazyku Python pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka základných škôl, prvého až tretieho ročníka  stredných škôl a príslušných ročnikov osemročných gymnázií.

            Do súťaže sa môžu prihlásiť dvojčlenné tímy žiakov alebo jednotlivci. V každom školskom roku budeme organizovať tri on-line školské kolá a jedno finálové kolo.

            Našu školu v kategórii Expert reprezentoval Max Gerhát, Kvarta, v kategórii Guru svoje programátorské kvality obhájili Filip Stranovský a Matej Kráľovič, Sexta. Na základe výsledkov po troch online kolách chlapci vo svojej kategórii postúpili do finálového kola. Max vo finálovom kole získal skvelé 2. miesto, Filip s Matejom v silnej konkurencii boli odmemení 3. miestom.

            viac o súťaži https://di.ics.upjs.sk/palmaj/

            Chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a k dosiahnutým výsledkom im srdečne blahoželáme!

            Karin Macháčová 

             

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album V súťaži v programovaní Palma Junior máme cenné umiestnenia.

        • Slávnostné odovzdávanie vysvedčení
          • Slávnostné odovzdávanie vysvedčení

            22. 6. 2022

            Ústnu časť maturitnej skúšky absolvovali žiaci oktávy a 4.a Gymnázia Vojtecha Mihálika Sereď od 23.5. do 26.5.2022. A keďže v tejto „skúške dospelosti“ všetci uspeli, maturitné vysvedčenia si prevzali s úsmevom na tvári.

            Táto tradičná udalosť našej školy sa uskutočnila opäť po dvojročnej prestávke dňa 27.5.2022 v obradnej sieni Mestského úradu v Seredi za prítomnosti vedenia školy, triednych učiteliek, rodinných príslušníkov maturantov a organizačného tímu pod vedením Mgr. M. Krčmárikovej.

            Úvodný príhovor i slová rozlúčky s odchádzajúcimi žiakmi zazneli od E. Mančíkovej a O. Dingu v mene  tried 3.a a septima. Hudba a spev umocnili túto výnimočnú udalosť. Po slávnostnom príhovore pani riaditeľky, RNDr. Viery Tkáčovej, nasledovalo ocenenie výnimočných maturantov. Následne pristúpili triedne pani učiteľky k odovzdaniu maturitných vysvedčení a k blahoželaniu žiakom svojej triedy.

            Týmto podujatím sme urobili pomyselnú symbolickú bodku za ich gymnaziálnym štúdiom, aby to nové, čo na nich čaká, mohlo začať veľkým písmenom.

            Všetkým prajeme veľa šťastia, úspechov a radosti tak v profesijnom ako aj v súkromnom živote.

            Mgr. Zuzana Šupová

             

            Foto: Klčo

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné odovzdávanie vysvedčení.

          • Mimoriadny úspech našich študentov na Olympiáde mladých vedcov.

            18. 6. 2022

            V dňoch 15. až 17. júna sa v Bratislave na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK konalo 1. výberové sústredenie Olympiády mladých vedcov (IJSO). V tejto olympiáde musia súťažiaci preukázať komplexné znalosti z oblasti prírodných vied, lebo riešia úlohy z biológie, chémie aj fyziky a to teoretické testy aj laboratórne úlohy. IJSO sa koná s podporou Systémového programu pre komplexné vzdelávanie a kritické myslenie, ktorý spoločne realizujú viaceré ústavy SAV s podporou MŠŠVaV.

            Na sústredenie postúpili z celoštátneho kola aj naši študenti kvarty Aleš Gabriel a Lukas Stanko. Celoštátneho kola sa zúčastnilo 245 žiakov (225 splnilo aj vekový limit) z celého Slovenska, do 1. výberu postúpilo 24 najlepších.

            1. výberové sústredenie zvládli Aleš a Lukas bravúrne a obaja sa nominovali medzi 12 najúspešnejších žiakov, ktorí postúpili do 2. výberu, kde sa definitívne určí zostava 6 študentov, ktorá bude reprezentovať Slovensko na medzinárodnom kole.

            Výsledky 1. výberového sústredenia: (24 žiakov)

            Aleš Gabriel – 2. miesto

            Lukas Stanko –  7. miesto

            Alešovi a Lukasovi srdečne gratulujeme a držíme palce, aby boli súčasťou víťaznej 6-ky a mohli reprezentovať Slovensko aj naše Gymnázium na medzinárodnom poli!

            M. Straková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album IJSO_2022.

        • Toto sú naši Experti
          • Toto sú naši Experti

            13. 6. 2022

            Celoslovenská vedomostná súťaž Expert má na Gymnáziu V. Mihálika veľkú popularitu. Po pandemickej prestávke si 30  našich študentov zmeralo sily s takmer desiatimi  tisíckami svojich rovesníkov v rôznych vekových kategóriách.

            Súťažilo sa v angličtine, geografii, matematike, informatike, prírodných vedách, kultúre- každý zo súťažiacich mal na výber tému, z ktorej mohol vyniknúť. V silnej konkurencii sa nestratili. Srdečne blahoželáme všetkým súťažiacim a najmä tým, ktorí získali titul Top Expert, to znamená, že sa vo svojej kategórii umiestnili na popredných miestach.

            Nina Scherhaferová- príma

            Marek Šimulčík, Marcel Matušica a Teresa Trento- tercia

            Lukas Stanko a Aleš Gabriel- kvarta

            Richard Polák- 2.A

            Filip Stranovský a Terézia Markusková- sexta

            Marek Hába, Timotej Tabaček a Michal Krivošík- oktáva

            Alžbeta Tabačková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž Expert.

        • Oslava polovice štúdia na GVMS - kvarta
          • Oslava polovice štúdia na GVMS - kvarta

            13. 6. 2022

            ... a v pozadí hral trash metal

             

            Veľmi vydarená akcia sa konala v sobotu 11.6.2022 v seredskom autokempingu. Z iniciatívy rodičov triedy kvarta sa zrodil nápad osláviť polovicu štúdia, teda ukončenie „malého gymnázia“ neformálnym stretnutím učiteľov, rodičov a žiakov. O piatej sme sa teda stretli v kempingu, kde nás už čakal ohník, drevo a stôl s prinesenými dobrotami. V priateľskej a uvoľnenej atmosfére sme posedeli tri príjemné hodinky, opiekli sme špekáčiky a slaninku. Vtipné bolo, že v rovnakom čase mali v kempingu svoj zraz aj fanúšikovia metalu, ktorí naše stretnutie veľmi špecificky podfarbili trash metalovou hudbou a dodali mu tak celkom nezabudnuteľnú atmosféru 😊.

             V rozhovoroch sme zistili, že rodičia i učitelia majú na mnohé záležitosti ohľadne školy rovnaký pohľad a že je teda mimoriadne dôležité navzájom spolupracovať a, ako sa hovorí, „ťahať za jeden povraz“.

            Ako triedna učiteľka kvarty som vďačná za tento skvelý nápad, veľa som počúvala a tiež mi toto stretnutie prinieslo nové námety do triednickej práce. Špeciálna vďaka patrí manželom Štefanekovcom za zorganizovanie stretnutia, ostatným rodičom za ich pomoc a podporu. Vďaka patrí aj učiteľom, ktorí prišli a strávili čas s triedou kvarta, ktorá má naozaj úžasný potenciál na ďalší rozvoj. Verím, že ho v nasledujúcich rokoch na GVMS využijeme.

            Katarína Valábková, triedna učiteľka kvarty

             

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Oslava polovice štúdia na GVMS - kvarta.

        • Kvarta pripravila pútavé projekty z biológie.
          • Kvarta pripravila pútavé projekty z biológie.

            5. 6. 2022

            Počas posledných 2 májových týždňov sme bežné hodiny biológie zamenili za kreatívno-vzdelávaciu aktivitu. Toto obohatenie každodenného vyučovania nám žiakom poskytlo úľavu od stresu z nadchádzajúcich koncoročných skúšaní a písomiek. Všetci sme na hodinách usilovne pracovali, vytvorili a spoločne odprezentovali zaujímavé projekty na rôzne témy. Spracovali sme problematiku fotosyntézy a dýchania, porovnali sme rôzne typy buniek, vírusy s baktériami, venovali sme sa zmyslom, cievnej sústave aj vývinu človeka. Tieto skvelé projekty si môžete pozrieť na 1. poschodí na nástenke pri biologickej učebni. Tešíme sa na ďalšie obdivuhodné projekty a práce, ktoré budeme môcť vytvoriť v budúcnosti, lebo my sme šikovní študenti 😊.

            Tamara Grycová, kvarta

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Kvarta_projekty.

        • Na návšteve v Tišnove
          • Na návšteve v Tišnove

            5. 6. 2022

            Prijali sme pozvanie od našich kolegov a študentov a v dňoch 02. - 03. júna 2022 sme sa sa po dvoch rokoch opäť stretli s našimi partnermi z gymnázia Tišnov (https://www.gym-tisnov.cz/). Pripravili pre nás program bohatý na rozhovory, zážitky, nové poznanie z histórie aj ľudovej kultúry. Navštívili sme tradičnú dielňu na výrobu modrotlače Danzinger, ktorej existencia sa datuje od roku 1816. Dozvedeli sme sa o histórii výroby modrotlače aj to ako sa dnes piata generácia výrobcov snaží tradíciu nielen zachovať, ale aj rozvíjať. Ďalšou zastávkou do histórie bola návšteva zámku Kunštát, kde sú najstaršie vykladané parkety v strednej Európe. Návštevníci po nich môžu prechádzať len v papučiach, čo patrí tiež k zaujímavému koloritu prehliadky. V tesnej blízkosti zámku sa nachádza psí cintorín, ktorý je tiež unikát v strednej Európe. Študenti boli ubytovaní v hostiteľských rodinách a tu sa ponúka ďalšia príležitosť na rozhovory a  poznanie. V piatok si naši študenti už priamo v škole mali možnosť overiť svoje vedomosti o histórii Čiech a geografii vo vedomostnom kvíze, zúčastnili sa priamo vyučovania na hodinách dejepisu alebo angličtiny.

            Predpoludním sme sa cestou domov zastavili v historickom Brne, veď akoby sme mohli obísť túto moravskú metropolu :)

            Stretnutie bolo veľmi priateľské, srdečné, v priateľskej uvoľnenej atmosfére, za čo sa aj touto cestou chceme našim partnerom  (pani riaditeľke, pedagógom aj študentom) poďakovať.

            Postrehy našich študentov:

            Ema Takáčová, Kvarta: Naša dlho plánovaná návšteva Tišňova naplnila naše očakávania, dokonca by sme povedali, že ich až prevýšila. Ešte veľmi dlho budeme spomínať na české krásy, ktorými nás naši priatelia povodili. Sme veľmi vďační za ich vrelé privítanie, za ich pohostinnosť a čas, ktorý nám venovali. Gymnázium v Tišňove nám vyrazilo dych. Je to škola na vysokej úrovni, jej študenti boli veľmi ochotní, prívetiví a priateľskí. Mali sme dokonca aj možnosť zúčastniť sa vyučovacej hodiny Anglického jazyka, ktorá nás veľmi milo prekvapila svojou kreativitou. Toto gymnázium je naozaj plné skvelých budúcich úspešných mladých ľudí a samozrejme aj pedagógov. Naše hostiteľské rodiny sa nás ujali ako keby sme boli ich vlastní, cítili sme sa ako doma. Veľkým zážitkom bola návšteva modrotlačovej dieľničky, ktorá má tradíciu aj na Slovensku. V Tišňove sme sa cítili veľmi dobre a tešíme sa na ďalšie stretnutie. 

            Alex Stanko a Kristína Sopčáková, Kvinta: Hostiteľské rodiny boli super a s Karlem sme si "sadli". Múzeum modrotlače, aj návšteva zámku boli príjemným spestrením programu. Gymnázium Tišnov nadchlo všetkým, aj príležitosťou zažiť vyučovanie dejepisu aj anglického jazyka, ktoré bolo zaujímavé a hravé.

            Alica Haršányiová, Septima: Pobyt v Tišňove bol prežitý v príjemnej a priateľskej atmosfére. Naši, už teraz kamaráti z Česka, nás príjemne pohostili, ubytovali, ukázali krasy ich domoviny a popri voľnom čase sme sa spoločne zabávali tak, ako nám čas umožnil. Spoznali sme históriu modrotisku a nahliadli sme do starých čias hradu v obci Kuntštát. Pani učiteľke Macháčovej, by sme chceli veľmi pekne poďakovať za poskytnutú možnosť vidieť niečo nové. Ďakujeme.  

            Karin Macháčová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Na návšteve v Tišnove.