• Daruj teplo  - zbierka Gymnázia Vojtecha Mihálika Sereď
          • Daruj teplo - zbierka Gymnázia Vojtecha Mihálika Sereď

            21. 12. 2023

            Dnešné poďakovanie by sme radi venovali žiakom, učiteľom, rodičom a priateľom nášho gymnázia, ktorí aj v tomto predvianočnom období nezabudli na opustené zvieratá v útulkoch.

            Neváhali zapojili sa do našej pravidelnej materiálnej zbierky pre OZ Tulák Sereď. Podarilo sa nám spoločnými silami vyzbierať množstvo  teplých diek, uterákov, osušiek, obliečok, ktoré spomínané OZ v tomto chladnom období veľmi potrebuje.

            Ďakujeme všetkým, ktorí  sa zapojili do tejto krásnej a šľachetnej akcie.

             

            L. Sopčáková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Daruj teplo.

        • Korešpondenčný seminár z programovania - sústredenie
          • Korešpondenčný seminár z programovania - sústredenie

            17. 12. 2023

            V dňoch 25.11. – 2.12.2023  som sa zúčastnil na osemdňovom sústredení najlepších riešiteľov Korešpondenčného seminára z programovania. Sústredenie bolo odmenou pre jeho cca 40  najlepších riešiteľov. 

            Každé ráno sa začínalo tzv. rozquičkami, kde sme mali napísať riešenie 2 algoritmických problémov. Na riešenie týchto úloh boli potrebné znalosti základných algoritmov, dátových štruktúr a vedieť, čo je to tzv. “Big O Notation”. Po „rozquičkách“ nasledoval dopoludňajší odborný program - prednášky týkajúce sa algoritmov a dátových štruktúr, v jeden deň sme mali na výber 2 prednášky. Ja som absolvoval prednášky: Geometria, Zametanie, Matice, Intervalové stromy, Binárne stromy, hashovanie a hashmapa a nakoniec Pracovné skúsenosti. Poznatky získané na prednáškach mi môžu pomôcť pri súťažnom programovaní (vstup – výstup úlohy), ktorých úspešné riešenie oceňuje veľa vysokých škôl. Ovládanie algoritmov a dátových štruktúr na vysokej úrovni rozvíja moje kritické aj matematické myslenie.

            Náplňou poobedňajšieho programu boli zážitkové hry, veľmi dobre prepracované, v každej sme hrali za jeden a rovnaký team (družinku J) a pri niektorých som si aj dosť potrénoval mozog a využil svoje programátorské zručnosti. Hra, ktorá sa mi najviac páčila, sa nazývala GMO ŠACH. Hral sa šach (ako už z názvu vyplýva), každý team proti každému, no háčik bol v tom, že každý team si mohol vytvoriť vlastné figúrky, miešaním “genetickej informácie” figúriek z klasického šachu. Nebolo to samozrejme jednoduché, genetická informácia pozostávala z veľmi dlhých reťazcov písmen, ale ak by ste boli „fajnšmekri“ na rozlúštenie takýchto šifier, mohli ste si vytvoriť napríklad „dámo-koňa“, strelca, ktorý vie ísť do 3x3 diagonály, figúrku, ktorá sa vie „množiť“ alebo najviac OP postavičku, ktorá vedela súperovi „spawnúť“ kráľa pred sebou, a v nasledujúcom ťahu ste ho mohli hneď vyhodiť. Ďalšou zaujímavou hrou bola MURDER MYSTERY, kde sme museli prísť na príbeh, ako vlastne zabili novinára pri vstupe do sanatória pomocou kartičiek a miestnosti s replikou miesta činu. Hra bola zase teamová, bez kooperácie sa nedalo zaobísť v žiadnej z nich.

            V závere dňa sme mali možnosť vybrať si seminár. Ja som absolvoval seminár o operačných systémoch, naučil som sa ako funguje CPU, RAM-ka a disky...

            Ak vás zaujali témy, máte radi programovanie, určite vám odporúčam KSP – Korešpondenčný seminár z programovania https://www.ksp.sk/?home – je tam skvelá partia ľudí, vysokoškolákov, ktorí organizujú aktivity v oblasti matematiky, fyziky a informatiky pre žiakov základných a stredných škôl.

            Sústredenie s KSP bolo veľmi náročné, no zároveň obohacujúce, získal som množstvo informácií z oblasti, ktorej by som sa chcel v budúcnosti venovať. V závere by som sa chcel veľmi pekne poďakovať za podporu v mojom osobnom rozvoji svojim dvom vyučujúcim – PaedDr. Macháčovej a RNDr. Strakovej.

            Martin Klementis, Septima

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Korešpondenčný seminár z programovania - sústredenie.

        • Vianočné zvonenie
          • Vianočné zvonenie

            14. 12. 2023

            Nádherný večer plný hudby, spevu, tanca, rozprávok, koláčov a vianočného punču prežili diváci v piatok 8.12. Tento rok sa šírila divadelnou sálou vôňa trojruže, ktorá sa naplno rozvinula vo Vianočnom zvonení 2023, aktuálne už v jeho 17. ročníku. Bohatý kupec a jeho tri dcéry si svojou originalitou, presvedčivosťou a živelnosťou podmanili srdcia divákov. Namyslenosť, pýcha, honba za šperkami a drahými látkami v postavách dvoch namyslených hrdopýšok  bola konfrontovaná s láskavosťou, jemnosťou a skromnosťou tretej dcéry. Kupec, ktorý ide za obchodmi a zháňa darčeky pre dcéry, sa dostane na salaš, kde je svedkom jednoduchej dedinskej zábavy. Hlavní predstavitelia vniesli do svojich postáv nielen svoju fantáziu okorenenú  humorom,  ale aj trochu sentimentu, ktorý nepochybne k rozprávkam patrí. Rovnako skvelé postavy zbojníkov a zbojníčky vykúzlili úsmev na tvárach divákov. Repliky pastierov a baču na salaši poháňaných dedinskými dievkami zaujali vtipom, ale predovšetkým bezchybným prevedením. Hudba znela nielen z reproduktorov, ale aj z hudobných nástrojov huslistiek, flautistky a klaviristky či krásneho spevu speváčky. V správnej rozprávke nechýbali ani spoločenský či ľudový tanec a podmanivý hlas recitátora dojal divákov k slzám. Moderátori programu svojím  prejavom krásne  doplnili texty, vinšované našimi primánmi. Celú atmosféru dokonale  vyzdobeného javiska veľmi precízne zabezpečoval náš zvukár. Veľmi pekne ďakujem za pôsobivé umelecké výkony i technickú pomoc všetkým, ktorí sa na Vianočnom zvonení podieľali.   

            Mgr. Marianna Krčmáriková.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné zvonenie.

          • Krajské kolo súťaže Zenit v programovaní - Max získal 1. miesto

            13. 12. 2023

            Aj v tomto školskom roku 2023/2023 boli naši žiaci úspešní v školskom kole súťaže a postúpili do vyššieho, krajského kola.
            Krajské kolo sa konalo online dňa 23.11.2023 a našu školu reprezentovali:

            kategória B:

            Max Gerhát, Sexta,

            kategória A:

            Martin Klementis, Septima

            Filip Stranovský, Oktáva

            Matej Kráľovič, Oktáva

             

            Úspešnými riešiteľmi sa stali:

            Max Gerhát, žiak Sexty, 1. miesto, úspešný riešiteľ a postupuje do celoslovenského kola

            Martin Klementis, žiak Septimy, 4. miesto, úspešný riešiteľ

             

            Všetkým žiakom ďakujem za vzornú reprezentáciu školy a úspešným riešiteľom srdečne blahoželám.
            Maxovi držím palce v ďalšom postupovom celoslovenskom kole súťaže.

            Karin Macháčová

             

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

            12. 12. 2023

            Gymnázium Vojtecha Mihálika Sereď otvorilo svoje dvere dňa 7.12.2023 v popoludňajších hodinách pre širokú verejnosť. Žiaci 5. a 9. ročníkov, ich blízki i priatelia mali možnosť zoznámiť sa s priestormi a vybavením školy, vidieť ukážky vyučovacích hodín, chemické a fyzikálne pokusy, zapojiť sa do interaktívnych hier z dejepisu či geografie, prípadne položiť otázky k štúdiu na škole výchovnej poradkyni v závere prehliadky. Po budove sprevádzali jednotlivé skupiny naši gymnazisti. O malé občerstvenie sa postarala Rada rodičov.

                          Veríme, že sa všetci návštevníci u nás dobre cítili a dostali všetky potrebné informácie.

            Mgr. Zuzana Šupová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí.

          • Deň otvorených dverí

            8. 12. 2023

            Gymnázium Vojtecha Mihálika Sereď otvorilo svoje dvere dňa 7.12.2023 v popoludňajších hodinách pre širokú verejnosť. Žiaci 5. a 9. ročníkov, ich blízki i priatelia mali možnosť zoznámiť sa s priestormi a vybavením školy, vidieť ukážky vyučovacích hodín, chemické a fyzikálne pokusy, zapojiť sa do interaktívnych hier z dejepisu či geografie, prípadne položiť otázky k štúdiu na škole výchovnej poradkyni v závere prehliadky. Po budove sprevádzali jednotlivé skupiny naši gymnazisti. O malé občerstvenie sa postarala Rada rodičov.

                          Veríme, že sa všetci návštevníci u nás dobre cítili a dostali všetky potrebné informácie.

            Mgr. Zuzana Šupová

        • Koľko lásky...
          • Koľko lásky...

            8. 12. 2023

            Jednou z pravidelných predvianočných akcií, ktoré sa uskutočňujú aj u nás na Gymnáziu Vojtecha Mihálika Sereď, je celoslovenský projekt “Koľko lásky ....”

            Krabice naplnené láskou, rôznymi maličkosťami sa dostali do správnych rúk – do rúk našich seniorov.

            Ďakujeme z celého srdca všetkým darcom – žiakom, rodičom, učiteľom a všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na tejto krásnej akcii. Spoločnými silami sa nám podarilo vyzbierať 31 krabičiek pre seniorov.

            L. Sopčáková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Koľko lásky....

        • Červené stužky na GVMS.
          • Červené stužky na GVMS.

            8. 12. 2023

            V týždni od 27.11 do 1.12.  chodby našej školy Gymnázia Vojtecha Mihálika Sereď hýrili červenými stužkami, ktoré  vytvorili  jednotlivé triedy. V piatok  sme tento týždeň ukončili oblečením červenej farby.

            Pýtate sa prečo? Odpoveď je jednoduchá. Dátum 1.12. je považovaný za Svetový deň boja proti AIDS. Jeho cieľom je upozorňovať ľudí na problém AIDS, zlepšiť ich vedomosti o tejto chorobe, jej šírení a najmä prevencii a vytvoriť symbolickú živú červenú stužku, ktorá nám vyšla nad naše očakávanie.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili do tejto úžasnej myšlienky.

            L. Sopčáková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Červené stužky .

            Svetový deň v boji proti AIDS

        • Internetová matematická súťaž MATHING
          • Internetová matematická súťaž MATHING

            3. 12. 2023

            Dňa 28. 11. 2023 sa naši žiaci zapojili do 16. ročníka Internetovej matematickej súťaže MATHING (bývalá Internetová matematická olympiáda), ktorej organizátorom je Ústav matematiky FSI VUT v Brně
            Súťaž je určená pre žiakov strednej školy. Za školu súťaží 7- členný tím, pričom každý tím má svojho kapitána. Kapitán je členom tímu a zároveň je zodpovedný za akúkoľvek komunikáciu s organizátormi.
            Počas 2 hodín súťažiaci riešili 10 príkladov, ich riešenie bolo potrebné v stanovenom čase odovzdať organizátorom na posúdenie.
            Výsledky súťaže sú zatiaľ v procese spracovania.

             

            Našu školu v tomto školskom roku 2023/2024 reprezentovali:


            Peter Michal, Oktáva (kapitán)

            Filip STranovský Oktáva

            Matej Kráľovič Oktáva

            Adriána Skutilová Oktáva

            Šimon Urbánek 4.A

            Ema Borkovičová Sexta

            Lucas Stanko Sexta

            viac o súťaži  https://mathing.fme.vutbr.cz/aktualni/priklady

             

            Ďakujeme uvedeným žiakom za vzornú reprezentáciu školy!

            Karin Macháčová, organizátor súťaže za školu

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Internetová matematická olympiáda.

        • Neobyčajný týždeň s Erasmom+
          • Neobyčajný týždeň s Erasmom+

            29. 11. 2023

            Neobyčajný, pestrý, akčný, ale aj poučný a nabitý emóciami – taký bol intenzívny týždeň 20.11. – 24.11. 2023. Gymnázium Vojtecha Mihálika Sereď, akreditovaná Erasmus+ škola,  hostilo 18 mladých ľudí a 4 učiteľky zTalianska (Istituto d´Istruzione superiore Lagrangia vo Vercelli) aNemecka (Gymnasium Ernestinum z Celle). 

            Spoločnou témou nášho nového projektu krátkodobých mobilít Erasmus+ pre tento školský rok je Diverzita a tolerancia. Dve cudzie slová, ktoré v súčasnosti a ešte viac v budúcnosti budú hrať veľmi dôležitú rolu. Pomocou pestrých projektových aktivít sme sa k ich významu priblížili viac. 

            Pobyt našich hostí na Slovensku sa začal v slovenskom parlamente, kde sme si opäť uvedomili, že rôznorodosť názorov ako protiklad k totalitarizmu je základom demokracie. Po zostupe z hradného kopca do Starého Mesta sme stretli nášho už klasického sprievodcu Pavla, ktorý nám prehliadku mesta „ušije“ vždy na mieru. Tentoraz sme začali nosením členov tímu na rukách, aby sme si uvedomili, že slovo tolerancia má svoj základ v latinskom slove, ktoré po slovensky znamená „nosiť“, „zniesť“. A to nie je vždy ľahké – tolerancia človeka vždy niečo stojí. Počas prechádzky bratislavskými ulicami a zároveň dejinami sme sa dozvedeli, že tolerancia mala v histórii doteraz vždy aj pozitívny ekonomický vplyv na hospodárstvo krajiny. 

            Andy Warhol je pojem, ktorý netreba obzvlášť predstavovať, prehliadku Bratislavy sme zakončili v Galérii SPP, kde bola malá výstava jeho diel. 

            V utorok sme sa počas prezentácií jednotlivých partnerských gymnázií trocha lepšie spoznali. Nasledovala návšteva Múzea holokaustu, ktorá na emócie mnohých študentov zapôsobila veľmi silno. V kráľovskej Trnave sme o svojich dojmoch hovorili v black boxe kultúrneho centra Malý Berlín. Zároveň sme spoznali mladú Ukrajinku Annu, ktorá hovorila o kultúrnych a umeleckých podujatiach, ktoré pomáhajú odídencom z Ukrajiny prekonať opustenosť a ďalšie negatívne dôsledky odlúčenia od ich ťažko skúšanej vlasti.   

            V stredu nabrala diverzita ďalší odtieň – v podobe famózneho stretnutia so známym influencerom na vozíčku Bekimom Azirim. Jeho nezameniteľný, korenistý humor nám ukázal, že na každý osud je možné sa pozrieť s humorom a optimizmom, ktorý bol skutočne nákazlivý.  

            Po interaktívnej prehliadke školy poobede sa v stredu zmenila malá telocvičňa na tančiareň. Naozaj nikto by nepovedal, koľko tanečných figúr vedia naši študenti vyprodukovať, keď zaznejú nejaké tie decibely a laser kreslí na stenách abstraktné obrazy... 

            Vo štvrtok pokračovalo zoznamovanie sa s diverzitou Slovenska v južnom regióne – národnostne zmiešanom Komárne, ktoré by toleranciu mohlo vyučovať. Doobeda sme zamestnali šikovné ruky našich gymnazistov ťahaním štrúdle – múčnika, ktorý spája tri regióny – rétés/strudel/štrúdľa upečená vlastnoručne na workshope v Strednej odbornej škole obchodu a služieb všetkým chutila a jej výrobu považovali mnohí za nezabudnuteľný zážitok. Rovnako ako poobednú prehliadku komárňanskej pevnosti spojenú s adrenalínovým prechodom tmavým labyrintom.  

            V piatok sme vytvorili zaujímavý padlet – Denník jednej mobility, kde študenti a študentky napísali postrehy o rôznorodosti a tolerancii, ktorú celý týždeň sami zažívali. No a na záver si vytvorili „masterpiece“ na motívy obrazu Andyho Warhola Campbell´s soup Cans v našom poňatí Diversity soup Cans. Študenti si vytvorili vlastné rôznorodé etikety na plechovky a takto vznikne dielko, ktoré bude tento náš krásny projektový týždeň pripomínať.  

            Čo povedať na záver? Sme vďační za nové priateľstvá, pohostinnosť hostiteľských rodín, zážitky a poznatky, ktoré nám Erasmus+ opäť priniesol, tešíme sa na stretnutie opäť v Taliansku v apríli. Slzy pri rozlúčke a nekonečné objatia boli potvrdením krásy tohto týždňa a prísľubom radosti z opätovného stretnutia. Arrivederci v apríli...   

            Katarína Valábková 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ Diverzita a tolerancia.

            20.11.-24.11.2023 mobilita na Slovensku. Partneri z Nemecka a Talianska. Pestrý projektový týždeň...

        • Online prednáška: Počítačové videnie v medicíne
          • Online prednáška: Počítačové videnie v medicíne

            16. 11. 2023

            V rámci Týždňa vedy a techniky sme mali príležitosť dňa 10. 11. 2023 prostredníctvom online prednášky dozvedieť sa princípy počítačového videnia, ktoré nám prezentoval Ing. Ondrej Straka, absolvent nášho gymnázia, absolvent Slovenskej technickej univerzity, odbor Aplikovaná informatika, v súčasnosti doktorant na Ústave robotiky a kybernetiky.
            Dozvedeli sme sa, čo sú neurónové siete, ako sa neurónová sieť učí, aký je rozdiel medzi strojovým a hlbokým učením, i to, kde sa v súčasnosti využíva počítačové videnie. napr. inteligentná križovatka, autopilot v autách Tesla, v poľnohospodárstve – kde medzi veľkým počtom rastlín (100) stroj  detekuje napadnuté rastliny chorobou a tieto okamžite chemicky ošetrí alebo zlikviduje, v rôznych fabrikách výrobnou linkou prechádzajú tisícky predmetov, ak sa medzi nimi nachádza chybný výrobok, systémy ich identifikujú a robotické rameno tento chybný výrobok odstráni skôr, ako by sa dostal niekam ďalej. 
            Ondrej nám v závere prednášky predstavil jeho súčasnú prácu, ktorá je zameraná na  počítačové videnie v medicíne, konkrétne skúma zdravie sietnice prostredníctvom fundoskopie. Poukázal, že jednou z príčin poškodenia sietnice, môže byť diabetická retinopatia  alebo glaukóm a to je hlavné zameranie jeho výskumu s využitím počítačového videnia.

            Ďakujeme Ondrejovi, že prijal naše pozvanie a podelil sa s nami o veľmi aktuálnu tému a zaujímavú  prácu, ktorej sa venuje. Veríme, že podnietil, inšpiroval niektorých našich študentov v ďalšom štúdiu na vysokej škole v odboroch zaoberajúcich sa podobnou problematikou.

            Záznam z prednášky bude dostupný.

            Karin Macháčová, koordinátor informatizácie

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Online prednáška: Počítačové videnie.

        • Výsledky súťaže iBobor 2023
          • Výsledky súťaže iBobor 2023

            13. 11. 2023

            V dňoch 06. 11. - 09. 11. 2023 sa žiaci nášho gymnázia opäť zapojili aj v rámci Týždňa vedy a techniky do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Celkovo sa súťaze zúčastnilo 64 žiakov, z toho v kategórii Benjamín (Prima, Sekunda) 20 žiakov, v kategórii Kadet (Tercia, Kvarta) 10 žiakov, v kategórii Junior (Kvinta, Sexta, 1.A) 22 žiakov a v kategórii Senior (3.A, 4.A, Septima) 12 žiakov.

            Úspešní riešitelia súťaže (uvádzame dosiahnutý percentil):
             

            kategória Benjamín

            Tobias Čelko               Sekunda 99,18

            Ondrej Tóth                 Príma 98,44

            Simona Široká            Sekunda 97,69

            Daniel Murčo              Sekunda 97,69

            Andrea Čižmárová     Sekunda 92,51

            Jakub Kamenár          Sekunda 89

            Katarína Lőfflerová     Príma 87,81

            Ondrej Kalas              Sekunda 85,46

            Miroslav Javor            Sekunda 84,04

            Adam Ďuriš                Príma 83,04

            Oliver Čúzy                Príma 81,48

            Michal Ďuriš               Sekunda 80,74

             

            kategória Kadet

            Marko Brandis           Kvarta 97,47

            Filip Görög                 Kvarta 92,88

            Barbora Kalinaiová    Kvarta 87,89

            Nina Scherhauferová Tercia 82,82

            Šimon Nižňanský       Kvarta 69,14

             

            kategória Junior

            Ema Borkovičová      Sexta 98,84

            Richard Kalinay         I.A 97,48

            Ivana Kilianová          II.A 96,64

            Alexander Baran        Kvinta 95,99

            Eva Slezáková           II.A 95,74

            Matúš Kubala             I.A 94,86

            Karin Bellayová          II.A 93,49

            Leo Hrabovský           II.A 92,24

            Max Gerhát                Sexta 90,97

            Jozef Matej Harčár     I.A 89,6

            Artur Lopašovský       Kvinta 87,45

            Jakub Dobiš               I.A 85,35

             

            kategória Senior

            Matej Královič            Oktáva 93,23

            Peter Michal               Oktáva 91,81

            Filip Stranovský         Oktáva 90,85

             

            Štatistické vyhodnotenie celoslovenskej súťaže https://ibobor.sk/vyhodnotenie2023.php

             

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť v súťaži a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

            Karin Macháčová, koordinátor informatizácie

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album iBobor 2023

        • Týždeň vedy a techniky na GVMS – prednáška neurovedkyne z Cambridge.
          • Týždeň vedy a techniky na GVMS – prednáška neurovedkyne z Cambridge.

            12. 11. 2023

            Počas Týždňa vedy a techniky každoročne organizujeme na našom Gymnáziu sprievodné podujatia, ku ktorým patria aj vedecké prednášky.

            Ani tento rok sme tradíciu neporušili. Naše pozvanie prijala MSc. Mphil. Silvia Hnátová, PhD. Pripravila si pre nás prednášku na tému: Výskum demencie a ako vypracovať stredoškolský projekt bez laboratória.

            Dr. Hnátová študovala na University of Cambridge v bakalárskom programe neurovedy, v rámci magisterských programov systémovú a vývinovú biológiu a doktorát obhájila z biochémie. Podieľala sa na objave proteínu so zatiaľ neopísanou úlohou pri demencii.

            Prednášku rozdelila na 2 časti. V prvej sa venovala výskumu demencie, oboznámila nás s rôznymi typmi demencií, ich prejavmi a vplyvmi na kognitívne funkcie. Popísala zmeny, ku ktorým  dochádza v mozgu a možnosti ich detekcie, spomenula nádejné lieky pre liečbu týchto ochorení. Zúčastnených študentov prednáška zaujala, vzhľadom na množstvo otázok, ktoré p. Dr. Hnátovej kládli.

            V druhej časti nám prezentovala možnosti, ktoré majú študenti, ak by chceli vypracovať projekty z biológie alebo chémie, keďže p. Dr. Hnátová sa počas gymnaziálnych čias zúčastnila viacerých súťaží a mala možnosť precestovať mnoho krajín. Ponúkla študentom databázy článkov, ktoré sú zdrojmi obrovských množstiev dát, s ktorými sa dajú realizovať bioinformatické projekty. Verím, že aspoň u jedného študenta zapálila plamienok motivácie pre projektové súťaže.

            Dúfam, že sa nám aj vďaka tejto prednáške podarilo popularizovať vedu, prezentovať zaujímavé

            poznatky, vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín.

            Ďakujeme p. Dr. Hnátovej, že si pri svojom vyťažení našla pre nás čas a všetkým účastníkom, že si našli čas pre vedu.

            M. Straková

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň vedy a techniky na GVMS – prednáška neurovedkyne z Cambridge..